HemHostingDärför behöver ditt företag interaktionsdesign

Därför behöver ditt företag interaktionsdesign

Digital design har rört sig längst med en lång och slingrande väg från ett ganska blygsamt ursprung till en spännande nutid. Formgivningen av exempelvis er webbplats handlar inte längre bara om en snygg presentation av text och bilder. Idag ställs krav på att den ska vara interaktiv och användarvänlig. Själva termen interaktiv design är fortfarande…

Säkerhetsuppdatering

Digital design har rört sig längst med en lång och slingrande väg från ett ganska blygsamt ursprung till en spännande nutid. Formgivningen av exempelvis er webbplats handlar inte längre bara om en snygg presentation av text och bilder. Idag ställs krav på att den ska vara interaktiv och användarvänlig.

Själva termen interaktiv design är fortfarande relativt ny. Om du söker runt på nätet kan ni hitta olika tolkningar av vad det kan innebära. Men ganska grovt definierat handlar interaktiv design om två discipliner. Delvis finns den traditionellt estetiska aspekten, att något ska se bra ut. Den andra aspekten handlar om hur design ger ett stöd åt användaren. Helt enkelt att det som formges är så användarvänligt som möjligt.

Idag när ni funderar på att göra om er webbplats eller applikation behöver den formges interaktivt. Då det nu inte bara ska fungera på en dator utan även i mobilläge eller på en läsplatta ställs helt andra krav på webbdesignern. Idag uppmanas vi göra drastiskt annorlunda överväganden mot de som gjorts av traditionella grafiska formgivare. Så för att ligga i framkant och öka er webbplats funktionalitet behöver ni och ert företag jobba med interaktionsdesign.

När vi arbetar med interaktionsdesign använder vi oss av samspelet mellan teknik och människa för att göra att era kunder använder er tjänst så som ni vill. Vi förstår, analyserar och därefter utformar er digitala tjänst till att bli än mer affärsdrivande och skapar en digital upplevelse för era kunder. Då vi allt högre utsträckning använder oss utav digitala tjänster och rör oss i digitala miljöer behöver upplevelsen i dessa rum vara så naturlig som möjligt. Designen behöver vara enkel och kreativ samtidigt som den fyller sin funktion. Så om vi själva ska ge er en definition av vad interaktionsdesign är skulle den vara design som förstår människans behov och ser teknikens möjligheter.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *