HemTjänsterResponsiv webbdesign

Responsiv webbdesign

Responsiv webbdesign är design som är anpassad efter användarens behov och skärmen på enheten hon använder. Webbplatsens layout och innehåll förändras utifrån enhetens skärmstorlek och tekniska förutsättningar. Våra webbproduktioner är alltid responsiva (HTML5, CSS3, jQuery) och vi arbetar både i WordPress och Drupal. Varför behöver du responsiv webbdesign? Idag använder fler smarta telefoner och tabletter och att…

responsiv webbdesign amplify digital

Responsiv webbdesign är design som är anpassad efter användarens behov och skärmen på enheten hon använder. Webbplatsens layout och innehåll förändras utifrån enhetens skärmstorlek och tekniska förutsättningar. Våra webbproduktioner är alltid responsiva (HTML5, CSS3, jQuery) och vi arbetar både i WordPress och Drupal.

Varför behöver du responsiv webbdesign?

Idag använder fler smarta telefoner och tabletter och att kunna vara mobil är viktigt i våra liv. Det har lett till förändringar i vårt beteende. Det sätter andra krav på produkter och tjänster som företag erbjuder och hur de upplevs i den digitala upplevelsen.

Därför ska du satsa på responsiv webbdesign

  • Design som håller för framtiden. Att utveckla en ny webbplats är en investering. Med design som är responsiv och som utgår från målgruppens behov och beteende kommer webbplatsens hållbarhet och avkastning öka.
  • Användarupplevelsen. Besökarna är det viktigaste du har. Syftet är att de ska få ett fenomenalt intryck, bli nya kunder och återvända i framtiden. Användarupplevelsen måste därför vara i toppklass. Responsiv webbdesign stödjer en förbättrad användarupplevelse.
  • SEO ranking. Sökmotorerna ställer också högre krav på webbplatsens responsivitet. Webbplatser som är anpassade för detta kan belönas med högre positioner – och de som ligger efter kan få lägre positioner. Sökmotorerna är idag den vanligaste trafikkällan för de flesta webbplatser. Det är ännu ett argument att satsa på responsivitet inför nästa webb.

Mobilapp eller responsiv design?

Många ställer sig frågan – mobilapp eller responsiv webbplats? För att hitta rätt svar gäller det att utgå från ditt företags och dina kunders behov. Det finns vissa frågor att begrunda.

  • Vad är syftet med den mobila upplevelsen?
  • Vilken målgrupp vill du nå?
  • Hur är lösningen kopplat till verksamhetens affärsvärde?
  • Vad kan en mobil app tillföra som en responsiv webbdesign inte kan?

Funderar du på en responsiv webbplats som ökar affärerna och håller för framtiden? Kontakta oss så berättar vi mer.