Sociala Medier

HemTjänsterSociala medier

Sociala medier

Sociala medier har förändrat hur vi interagerar med varandra. I sociala nätverk sker kommunikation hela tiden – i text, bild och video. För företag betyder det nya möjligheter att kommunicera med målgruppen och skapa affärer. Det finns många anledningar att satsa på närvaro i sociala medier. Vi skapar både innehåll och annonsering så dina kanaler blir levande och ger…

Sociala medier har förändrat hur vi interagerar med varandra. I sociala nätverk sker kommunikation hela tiden – i text, bild och video. För företag betyder det nya möjligheter att kommunicera med målgruppen och skapa affärer. Det finns många anledningar att satsa på närvaro i sociala medier. Vi skapar både innehåll och annonsering så dina kanaler blir levande och ger resultat.

Öka varumärkeskännedom

Om människor inte känner till ditt varumärke kommer de inte heller att handla av dig. I sociala medier kan du exponera ditt varumärke på kreativa sätt för nya människor och förstärka varumärkeskännedomen hos de som redan är känner till er. Närvaro i sociala medier spelar en allt viktigare i att påverka kunden tidigt i beslutsprocessen.

Legitimera varumärket

Webbplatsen etablerar att företaget finns. Sociala medier etablerar företaget som aktivt, aktuellt och levande. En potentiell kund som överväger att handla av dig kommer därför att granska både din webbplats och sociala medier för att skapa sig en helhetsbild. Om personen får en positiv och trovärdig känsla av era digitala kanaler ökar chansen att hen blir kund.

Driva trafik

Sociala medier är platser där vi spenderar huvuddelen av vår tid på internet. En viktig anledning bakom det är att vi ständigt är på jakt efter innehåll som intresserar oss som vi gärna delar med andra. Kommunikation som skapar engagemang och intresse skapar goda förutsättningar att driva nya besökare till webbplatsen.

Skapa försäljning

Det finns goda möjligheter att driva försäljning i sociala medier. Styrkan ligger i att kunna skapa engagerande innehåll med bild, text och video kring produkter och de många olika annonslösningarna som integrerar naturligt i nyhetsflöden. Störst inom marknadsföring i sociala medier är Facebook. Annonserna är särskilt effektiv eftersom det går att nå väldigt specifika målgrupper och annonsformaten är anpassade till de mål annonsören vill uppnå. Men även andra sociala medier som Twitter och LinkedIn erbjuder annonsering och snart kommer även Instragram att lansera.

Vi ser sociala medier som en självklarhet och vårt mål är att kommunikationen skapar affärsnytta.

Vill du diskutera hur ditt företag kan dra nytta av sociala medier med innehåll och marknadsföring? Kontakta oss så berättar vi mer.